“Приключенията на инспектор Марсигорски“

Марсианци представят „Приключенията на инспектор Марсигорски“

Кампанията има образователен характер и учи децата как да се хранят правилно

 EVG_7115 EVG_7170 EVG_7132 EVG_7229

София, 30 октомври 2013 г. От 9 ноември до 15 декември Валмарк България, производител на висококачествени хранителни добавки, стартира социално-образователна кампания за по-добра информираност на деца и родители за здравословния начин на живот, здравословното хранене и прием на витамини. Кампанията се осъществява изцяло по идея и финансиране на Валмарк България. Компанията произвежда витамините „Марсианци“, които са здравословна и вкусна комбинация от мултивитамини и минерали, важни за физиологическия растеж на детето. Позицията на компанията е, че децата и родителите трябва да имат повече информация за свойствата на приеманите от тях храни и добавки. Това е повод децата да бъдат образовани по лесен и достъпен за тях начин.  За да остане здрав човек се нуждае от повече от 40 хранителни вещества, които не се образуват от други хранителни вещества в организма, а могат да се получат само от храната и хранителните добавки. Тези незаменими хранителни вещества включват 9 аминокиселини, които се съдържат в белтъците; някои мастни киселини, съдържащи се главно в растителните мазнини, витамините и минералните вещества. В последните години качеството на храните драстично спада и хората вече трудно могат да набавят необходимите им вещества само чрез храната, която ядат. Поради тази причина е важно да се приемат качествени хранителни добавки, които допълват здравословното хранене.   

Постановката

Детската постановка „Приключенията на инспектор Марсигорски. В търсене на марсианското съкровище е спектакъл, който има за цел да научи децата как да се хранят здравословно. В това детско представление актьорите са трима – актьорът Цветомир Иванов, който се превъплащава в ролята на Инспектор Марсигорски и Мария Райнова и Мирослав Михов, които играят героите Марсиано и Злобарски.

Сюжетът на постановката се гради на приключенскаи забавна история за търсене на изгубено съкровище. По лек и забавен начин е преплетена темата за здравословния начин на хранене и полезните храни.  В хода на действието, дечицата имат възможност да се включат в няколко образователни игри и да покажат какво са научили. Актьорите ще запознаят аудиторията с основните правила на балансираното хранене посредством игри, разясняване на хранителната пирамида и достъпни за децата обяснения.   

Времетраенето на представлението е 40 минути.

 Постановката ще гастролира в 9 града:

-          9 и 10 ноември – Стара Загора и Бургас;

-          15 и 16 ноември – Велико Търново и Варна;

-          23 ноември – Благоевград и Пловдив;

-          30 ноември – Русе;

-          01 декември – Плевен;

-          14 и 15 декември – София;

 Валмарк България благодари на Общините Благоевград, Велико Търново, Русе, Варна и Плевен и на Куклените театри в Бургас, Пловдив и Стара Загора за оказаната подкрепа и съдействие.    

 

 

За Ирина

Завършила магистратура по руска филология в Софийски Университет "Свети Климент Охридски" и London School of Public Relations. 12 години опит в сферата на PR & Event Management. Работила за клиенти като Министерство на земеделието и горите, Logitech, Goodyear, Unimasters Logistics Group, City Center Sofia, Tez Tour, Mall of Sofia, The Mall, Galaxy trade center, Bilka, Golden Rose, Central Hali Sofia, Pernod Ricard, Walmark, etc.